Alegeri presedentiale in Statele Unite ale Americii

Un an crucial pentru Statele Unite ale Americii si nu numai. Astazi 08 noiembrie 2016 intreaga lume este conectata la acest eveniment in care America urmeaza sa isi aleaga un nou presedinte pentru urmatorii 4 ani de zile. Inlocuitorul lui Barack Obama va fi ales dintre Hillary Clinton si Donald Trump, finalistii cursei pentru alegerile presedentiale din 2016.

Cursa electorala a fost una cu multe rasturnari de situatie intre cei doi candidati, dupa o campanie care a starnit o multime de controverse. Hillary Clinton apeland la sustinerea diverselor personalitati din industria muzicala cum ar fi John Bon Jovi, Lady Gaga, Beyonce sau Jay Z, in timp ce donald Trump a ales sa isi impuna punctul de vedere radical.

Pe langa alegerile pentru stabilirea presedintelui Statelor Unite ale Americii se mai voteaza si reprezentarea republicanilor si a democratilor in cadrul Senatului, locurile in Parlament pentru cele doua tabere, iar in statele Arizona si in California se va vota si pentru legalizarea marijuanei pentru persoanele adulte care au varsta peste 21 de ani.

Top