Cât a plătit un român pentru o urcare și o coborâre cu telescaunul în Predeal: „Mi-am dat seama că aș putea să merg pe jos”

Un jurnalist din Prahova a avut un șoc când a aflat cât îl costă un drum dus-întors cu telescaunul din Predeal. La casa de bilete acesta a aflat cu surprindere că urcarea și coborârea îl costă 90 de lei.

Chiar m-am gândit dacă merită „investiția”

„Mi-am dat seama că aș putea să merg pe jos, sfat pe care l-am primit inclusiv din partea doamnei care vindea biletele. Totuși, am spus că dacă am ajuns până acolo, să nu mă blochez în preț.

Cu toate acestea, nu mă pot abține din a declara suma de 90 de lei pentru un bilet dus-întors cu telescaunul ca fiind un handicap pentru turism. Dacă mergi cu toată familia, ajungi să scoți și 100 de euro pentru o scurtă călătorie până în vârf de munte.

Știu că în trecut, acum cel mult 4-5 ani, dădeam undeva la vreo 45 sau 50 de lei de persoană. Posibil să greșesc suma, dar și atunci mi se părea mare.”

Cu 90 de lei, dacă te chinui puțin, găsești cazare bună în zonă. 90 de lei e nota pentru o masă în doi, la restaurant. Aproximativ 90 de lei te costă drumul cu trenul, la clasa I, de la Ploiești până în Predeal și retur.

90 de lei e o pereche de blugi bunicei. 90 de lei e mai mult decât abonamentul de Netflix și HBO Go. 90 de lei e prea mult pentru un dus-întors cu telescaunul din Predeal”, a scris acesta pe Observatorulph.ro.

Prețurile afișate online

Prețurile afișate pe site-ul infoalpin.ro sunt de 25 de lei pentru o urcare sau o coborâre și de 40 de lei pentru o urcare și o coborîre, pentru adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

scroll to top