CÂT de mult au scăzut cazurile medii spre severe de COVID-19 la Iași. Care e motivul – Anunțul medicilor

Medicul Florin Roşu a anunțat, luni, că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii COVID-19 cu forme medii spre severe, iar la ATI sunt 10 paturi libere, potrivit realitateadeiasi.net.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu.

Întrebat când va începe spitalul ieşean să trateze şi alte patologii, medicul Florin Roşu a răspuns: „Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede”.

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *