Cazinoul din Constanta sub amenintare

Pe faleza din Constanta, una dintre cele mai importante cladiri din punct de vedere arhitectural din Romania, sta straja marii. Celebra constructie este una dintre perlele orasului de la malul marii, care din pacate a avut de suferit din cauza administratiei defectuoase a statului.

Cladirea, realizata de Daniel Renard si Petre Antonescu in stilul Art Nouveau, a fost inaugurata in august 1910. Din pacate Cazinoul este lasat in paragina de catre primaria orasului Constanta, iar acum se afla intr-un mare pericol din cauza eroziunii tarmului. Expertii geologi afirma ca in cativa ani linia tarmului va fi atat de afectata de curentii marini incat structura de sustinere a Cazinoului va avea de suferit. Din cauza acestui fapt, cumulat cu gradul de uzura avansat in care se afla Cazinoul reprezinta reteta care va duce la prabusirea cladirii magnifice care a delectat turistii de-a lungul deceniilor.

Primaria a inceput demersurile de consolidare a liniei tarmului, dar cu toate acestea, lucrarile care promit renovarea Cazinoului intarzie sa apara!

Top