Comunicat important – Redobandire Cetatenie

Un anunt important pentru ceitatenii din Republica Moldova dar nu numai, care doresc sa redobandeasca cetatenia romana a fost dat publicitatii de catre oficialitatile romanesti. Incepand cu data de 12 august 2013 noul Regulament de aplicare a Legii notarilor publici si a activitătii notariale nr.36/1995, astfel de acum inainte nu mai sunt valabile nici un fel de acte notariale care nu se fac la o autoritate romaneasca.

Asa cum stiti probabil, pana acum se puteau face anumite declaratii notariale, cum ar fi cea privind mentinerea domiciliului in Republica Moldova, pe care va trebui sa o depuneti la dosarul pentru redobandire a acetateniei romane. Prin urmare veti da aceatsa declaratie la oficiul consular.

Iata si principalele cereri ce le puteti descarca direct de pe site-ul consulatelor Romaniei in Republica Moldova:

Cereri si modele

Cerere 1 Servicii consulare – model
Cerere 2 Presedinte ANC – model
Cerere 3 Lista date personale – model
Cerere 4 Servicii consulare – model
Cerere 5 Servicii consulare – model

Precum vedeti aveti acum si modele gata completate, va ramane doar sa schimbati continutul cu datele personale. Aveti grija ce copiati, nu luati date si nume din exemplele date. Toti cei care doresc redobandirea cetateniei romane sunt rugati sa citeasca cu atentie comunicatul si sa anunte si prietenii, rudele sau colegii prin toate mijloacele, pentru a preveni drumuri inutile si timp pierdut.

Top