Comunitatea romanilor din Irlanda

Avem bucuria sa va anuntam ca romanii din Dublin s-au decis sa se organizeze, mai ales ca in Irlanda se gaseste o comunitate destul de mare de romani. Diverse grupuri s-au format pe facebook, mai mult sau mai putin primitoare. Am remarcat o problema destul de des intalnita la comunitatile de romani din diaspora, anume ca seful de grup, forum sau ce tip de organizare s-a ales, este reticent la colaborarea cu orice alt site, grup sau organizatie de acelasi fel, considerand ca acestea sunt o amenintare pentru el.

Ei bine domnilor, avand in vedere cat de dispersata este comunitatea romaneasca din Irlanda, nimic nu este concurent cu nimeni, mai degaraba totul poate reprezenta un ajutor. Sa zicem ca ai un grup pe facebook, acela poate anima o discutie, poate oferi informatii de moment, insa niciodata nu va oferi o lejeritate in gasirea unei informatii legata de comunitate.

Mai mult, din cauza dificultatilor in a gasi informatia te trezesti cu un fenomen neplacut, fiecare nou venit repeta aceleasi intrebari, iar tu ori ii raspunzi ori te faci ca nu vezi, caci nu-l poti invinui ca nu a cautat cu 100 de mii de postari in urma explicatia data de tine.

Acum mai vine o problema, de obicei cel ce a lansat un grup pe facebook are si un site, unde mai mult sau mai putin trateaza aceiasi gama de probleme. Din teama ca va pierde cititori, desi nu are cum, caci cititul nu costa, deci emigrantul poate citi ambele site-uri fara a pierde nici unul dintre ele.

In concluzie va invitam pe noul site al diasporei romanesti din Irlanda! Succes si viata buna si imbelsugata in noul an.

Top