Cu te poți încălzi într-o zi friguroasă: 12 metode eficiente, pe care le poți folosi și tu când stai acasă

Cum te poate afecta frigul?

Deși uneori temperaturile scăzute pot fi benefice pentru sănătatea ta, expunerea la frig îți poate aduce nenumărate probleme. Fiecare persoană experimentează temperaturile mici în mod diferit, dar în general, oamenii sunt foarte adaptabili și pot supraviețui în condiții extreme.

Iată care sunt beneficiile frigului asupra sănătății, dar și efectele negative ale temperaturilor scăzute asupra corpului tău:

Potențiale beneficii asupra sănătății

Temperaturile extrem de scăzute sunt folosite ca formă de terapie medicală pentru a trata diferite afecțiuni medicale. În multe părți ale lumii, crioterapia este utilizată pentru a trata durerea și inflamația în cazul unor afecțiuni precum reumatismul, durerile musculare, articulare și fibromialgia.

De asemenea, studiile efectuate în laborator au arătat că temperaturile reci te pot face să trăiești mai mult! Oamenii de știință de la Institutul Scripps din San Diego, SUA, au descoperit că prin reducerea temperaturii medii de bază a șoarecilor, durata de viață a acestora a fost prelungită cu 20%. 

Un alt studiu realizat de Departamentul de Fiziologie Moleculară și Integrativă din cadrul Universității din Michigan a analizat durata de viață a viermilor expuși la temperaturi scăzute. Ei au descoperit că viermii au demonstrat un răspuns genetic care a declanșat o durată de viață mai lungă. Calea genetică identificată la viermi ca parte a acestui studiu se găsește și la oameni, ceea ce înseamnă că același rezultat s-ar putea aplica și la noi. Totuși, sunt necesare mai multe studii în acest sens.  

Riscuri de sănătate asociate cu temperaturile scăzute

Înainte de a afla cu ce se pot încălzi oamenii într-o zi friguroasă, este important să știi care pot fi efectele negative ale expunerii corpului la temperaturi foarte scăzute!

Citește continuarea pe Divahair.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

scroll to top