DOLIU imens în România! Una dintre cele mai mari gimnaste a murit de Covid-19. A fost „Femeia anului 2006”

A murit Ecaterina-Ani Jager, vicepreședinta Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România. Anunțul a fost făcut de cei de la Consiliul Național al Dizabilității din România.

Ecaterina Ani Jager s-a născut la 19 februarie 1957. Era absolventă a Liceului „Elena Ghiba Birta”, vorbea fluent engleza, germana şi maghiara.

Mare iubitoare de sport încă din copilărie, a practicat gimnastica de performanţă până la accidentul fatidic din ziua de Crăciun a anului 1975.

Viaţa sportivei s-a schimbat brusc şi iremediabil după accident. Pe lângă paraplegia care a ţinut-o zeci de ani în scaunul rulant, Ecaterina Ani Jager suferea şi de insuficienţă circulatorie şi, pe fondul acestei fragilităţi medicale, infecţia cu noul coronavirus a produs ravagii.

A ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe 15 noiembrie 2021, în stare gravă, fiind internată direct pe Secţia ATI a Spitalului COVID-19 din Grădişte. Era nevaccinată şi a supravieţuit o săptămână de la momentul internării, potrivit aradon.ro.

Membrii Consiliului Național al Dizabilității din România transmit sincere condoleanțe familiei doamnei Ecaterina Ani Jager!”, a scris Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *