Europa este lovita de un val de frig polar

Valul de frig polar care a provocat moartea a zeci de persoane in Europa a ajuns si in Romania. In luna octombrie, specialistii europeni au anuntat ca iarna 2016 – 2017 va fi cea mai friguroasa iarna din ultimii 100 de ani, acestia explicand faptul ca masele de aer arctic vor ajunge deasupra continentului european.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in depresiuni si in centrul tarii, temperaturile au scazut pana la -31 de grade. La Intorsura Buzaului au fost -31 de grade, la Fagaras au fost -27 de grade Celsius, iar la Bucuresti s-au consemnat -23 de grade Celsius. Gerul s-a resimtit cel mai aspru in Muntii Tarcu, fiind perceput din cauza vantului, la un nivel de -53 de grade Celsius.

In ziua de marti aproape intreg teritoriul Romaniei este sub cod portocaliu de ger. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, temeperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, maximele fiind intre -15 si -10 grade. In Crisana si in Banat este cod galben, iar temperaturile se vor situa sub -15 grade Celsius.

Top