Locuri de munca

De curand lansate, cateva site-uri care ofera locuri de munca atat in tara cat si in strainatate, cu performante destul de bune, adica o rata de angajre de peste 45%, au captat atentia noastra. Evident ca aceasta performanta se poate pune pe seama pozitionarii excelente pentru cautari pe nisa respectiva: caut bona, caut menajera si ingrijire batrani.

Cele doua site-uri sunt: caut-menajera.info si caut-bona.info, cel din urma fiind utilizat si ca portal pentru firmele ce isi ofera serviciile si au un feedback pozitiv pe pagina alocata de pe facebook. Cele trei site-uri au ceva in comun, pagina de facebook si evident proprietarul site-urilor (domeniile sunt inchiriate de la firma de hosting nexthosting.org), dar in afara de acest aspect, ceea ce le leaga este munca depusa de proprietari pentru a oferi informatii de calitate in mod gratuit si dezinteresat.

Proiectul a pornit de la o idee mai veche, cautarea unui loc de munca decent, iar ei au ales sa fac un site, unde pe langa cei ce cauta un loc de munca sa posteze in mod evident si cei ce ofera unul. In felul acesta scapau de un chin, cautarea ofertelor inca valabile, caci cu siguranta multi au patit la fel, in momentul in care contactau un ofertant, locul nu mai era disponibil si acest lucru nu era anuntat nicaieri.

Pornind de la aceasta idee, s-a ajuns la performante greu de imaginat pentru un site de profil, desi poate ca tocmai sortarea anunturilor si verificarea lor pe facebook a dus la un astfel de rezultat notanbil, iar cel mai mare avantaj, este faptul ca nu mai este nevoie de intermediari, sau de bani platiti aiurea firmelor de recrutare (care rasar si dispar ca pasarile calatoare).

Top