Medic infecționist, despre introducerea obligativității certificatului verde: Sunt aspecte de care legiuitorul trebuie să țină cont astfel încât să nu se creeze degringolată și neîncredere

„Categoric trebuie să avem în vedere persoanele care au contraindicație la vaccin, și aici trebuie să fie în lege un amendamanet în acest sens.

Pe de altă parte, sunt cei care au trecut prin boală și cu dovada trecerii prin boală, cu anticorpii prezenți – și aici este o altă situație, care de asemenea, arată o protecție pentru un anumit interval de timp după ce persoana a trecut prin boală.

Sunt o serie de situații particulare în care legiuitorul nu trebuie să uite că trebuie să le aibă în vedere astfel încât să nu se  crezee degringoladă și nemulțumiri în populație”, a explicat Dorobăț.

Reamintim că mai multe țări au decis să introducă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Una dintre acestea este Germania. Certificatul COVID va deveni obligatoriu la muncă și în mijloacele de transport în comun, după ce secțiile ATI au devenit neîncăpătoare din cauza numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *