Nota de plata a BREXIT-ului este de 60 miliarde euro

Presedintele Parlamentului European Antonio Tajani afirma ca Marea Britanie va trebui sa plateasca cel putin 60 de miliarde de euro pentru a isi onora toate angajamentele financiare atunci cand va iesi din Uniunea Europeana.

Daca pana acum negocierile BREXIT-ului au decurs intr-un ritm normal, odata cu aceasta „nota de plata” au inceput sa intervina si problemele in demersurile iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Aceasta ruptura poate cauza rupturi grave la nivelul economiei europene daca Marea Britanie nu isi achita integral angajamentele financiare luate.

Antonio Tajani a afirmat ca daca Uniunea Europeana se va multumi cu mai putin decat suma extraordinara de 60 de miliarde de euro, atunci insasi cetatenii Uniunii Europene vor trebui sa achite „nota de plata” a Marii Britanii pentru a evita un posibil colaps financiar.

Stabilitatea economica la nivelul Uniunii in momentul actual este una fragila care poate avea de suferit daca Marea Britanie nu isi respecta toate angajamentele financiar luate.

Top