Primăria Capitalei face evidența personalului cu obligații militare în toate direcțiile din cadrul PMB: ce presupune asta

​Vă menționăm faptul că întocmirea acestor documente este un atribut legal al tuturor instituțiilor statului, conform art. 1, alin. (1), (2) din Hotărârea nr. 1.204/2007.

​În același timp vă menționăm faptul că această acțiune a Primăriei Municipiului București nu are legătură cu evenimentele de la granițele țării și nu au fost inițiată de către Primarul General.

De asemenea, vă informăm că anul trecut Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021, Planul de Mobilizare a Economiei Naționale pentru Apărare, valabil în perioada 2021-2024, iar în baza acestui document și a altor prevederi legale, direcția de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București –  Direcția Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă are obligația de a întocmi și actualiza pentru perioada menționată, documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu.

Iată unde trebuie să te adăpostești în cazul unui război! Descoperiți unde sunt toate adăposturile civile din România aici: lista adăposturilor în caz de război.

scroll to top