PROTESTE anti-restricții și vaccinare în Capitală la peste 30.000 de infectări pe zi – Se cer DEMISII

Zeci de persoane s-au adunat în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție joi dimineață, de la ora 10.30, pentru a cere analizarea recursurilor la anulările, decise de mai multe curți de apel din țară, referitoare la hotărârile CNSU și HG luate de autorități în pandemie. Manifestanții cer și demisia actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, și a șefului DSU – Raed Arafat, a Avocatului Poporului – Renate Weber, dar și a coordonatorului campaniei de vaccinare – Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, în afară de ridicarea stării de alertă, protestatarii cer eliminarea restricțiilor și încetarea vaccinării copiilor împotriva COVID-19. Ultima fiind la numai o zi de când a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani împotriva COVID-19.

Protestele se vor muta, pe rând, de la ÎCCJ, la sediul DSU, condus de Raed Arafat, apoi la Ministerul Sănătății și la sediul Avocatului Poporului.

Joi este a doua zi consecutivă în care au fost anunțate peste 30.000 de cazuri, recorduri absolute în cei doi ani de pandemie în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.