Simptome neobisnuite ale COVID-19

Ca oricare alta boala de natura infectioasa, si COVID-19 are o simptomatologie pe care medicii si pacientii o recunosc usor, determinand o diagnosticare mai rapida in caz de infectare.

SARS-CoV-2 sau noul coronavirus poate cauza o varietate de simptome odata ce a infectat corpul uman. Cele mai comune sunt febra, tusea, oboseala accentuata, pierderea gustului si a mirosului. Mai apar si respiratia ingreunata, durerile musculare sau frisoanele, durere de cap si de gat, dureri in piept. In cadrul acestui articol va vom prezenta cateva sfaturi clinice medicale si probleme de sanatate care pot aparea in cadrul infectarii cu nou covid-19.

Pe langa aceste simptome pe care le cunoastem deja mai sunt si unele ceva mai rare, pe care le intalnim doar la o parte dintre pacientii care s-au imbolnavit de COVID-19. Pot fi considerate cazuri izolate, insa in ultimul an am vazut din ce in ce mai multe manifestari care nu sunt pe lista celor „clasice”, asociate COVID-19… Totul este sa le recunoastem si sa le avem in vedere pentru a ne putea prezenta la medic cat mai rapid odata ce le depistam.

· Probleme gastrointestinale – pierderea apetitului, stare de rau, greata, varsaturi, diaree. Simptomele gastrointestinale pot sa dureze o zi, diareea si starea de rau pot sa preceada instalarea febrei si a simptomatologiei respiratorii;

· Schimbari la nivelul pielii – tinerii care s-au imbolnavit de COVID-19, de forme nu foarte grave, au leziuni care provoaca si mancarimi pe maini si picioare care seamana foarte bine cu degeraturile. Simptomatologia rezista vreme de 12 zile. Studii recente au constatat faptul ca aceste degeraturi s-ar putea sa fie si unele banale, cauzate de sedentarism sau de neingrijirea picioarelor si a mainilor;

· Confuzie – batranii care ajuns sa se infecteze cu SARS-CoV-2 si fac forme grave au si confuzie, pe langa toate celelalte simptome clasice ale COVID-19;

· Probleme oculare – de foarte multe ori pacienti care au avut COVID-19 au prezentat vase de sange rosii si inflamate in ochi, pleoape umflate, secretii abundente oculare si scurgeri de lacrimi in permanenta. Sensibilitatea la lumina si iritabilitatea oculara sunt si ele simptome mai putin comune ale COVID-19.

Doar in cazul infectiilor severe apar aceste manifestari. Simptomatologia apare la 2-14 zile dupa expunerea la virus si se inrautatesc pe masura ce infectia se raspandeste in corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *