Un pod provizoriu din Bihor a fost luat pe sus de viituri. Circulație complet blocată

Podul provizoriu preluase traficul de câteva săptămâni până la finalizarea lucrărilor la cel nou. Construcția anterioară avea o vechime de peste 70 de ani, iar după ce a fost demolat, mai multe bucăți din pod au căzut în albia râului.

Din cauza ploilor abundente din bazinul superior al Crișului Negru, apele au erodat o parte din structura podului provizoriu.

Autoritățile au precizat că firma care se ocupă de construcție trebuie să finalizeze noul pod din Tinca de pe Drumul Județean 792A în următoarele două luni. 

„Pe durata lucrărilor la un pod nou a fost amenajat unul provizoriu. Podul vechi, construit în 1948, a fost demolat recent, iar după demolare, bucăți din el au căzut în albie. Din cauza ploilor abundente din bazinul superior al Crișului Negru, apele au erodat o parte din umplutura care era pusă în jurul culeelor podului provizoriu și, pentru a nu se pune în pericol siguranța traficului, s-a decis întreruperea acestuia pe podul provizoriu și devierea pe la Tulca și pe la Ginta, până la consolidarea terenului din albie. De azi dimineață, constructorul amplasează bolovani de mari dimensiuni în jurul culeelor podului provizoriu și estimăm că traficul va fi reluat în această după-amiază”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, pentru ebihoreanul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *