VIDEO Scandal la Australian Open – Tatăl lui Novak Djokovic, poze alături de ruși și steagul cu Vladimir Putin

Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, este din nou în centrul unui scandal, de această dată el pozându-se cu susținătorii lui Vladimir Putin care s-au strâns în fața arenei Rod Laver de la Melbourne.

Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el.

Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin.

În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovic pare să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

Ambasadorul Ucrainei în Australia şi Noua Zeelandă, Vasil Miroşnicenko, a cerut să se ia măsuri după ce câteva dintre aceste steaguri au fost văzute în tribune săptămâna trecută. „Este o imagine completă. Printre steaguri sârbe se numără şi un steag rus, Putin, simbolul Z, aşa-numitul steag al Republicii Populare Doneţk. Este chiar ruşinos”, a scris el pe Twitter joi cu un link către videoclip.

De asemenea, fostul tenismen ucrainean Alexander Dolgopolov a reacționat în termeni duri: ”Absolut dezgustător”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *