300 de comenzi pentru camionul electric Tesla Semi

Tesla, producatorul auto care realizeaza vehicule complet electrice a anuntat lansarea a unui nou vehicul care ar putea sa revolutioneze complet modul in care marile companii realizeaza transportul de produse. Tesla Semi este disponibil in doua variante, prima care costa 150.000 de dolari are o autonomie de 480 de kilometri cu o singura alimentare, iar cea de-a doua in valoare de 180.000 de dolari are o autonomie uimitoare de 800 de km datorita bateriilor revolutionare care alimenteaza acest vehicul inovator.

Tesla este cunoscuta ca si compania care vrea sa schimbe din temelii modul in care vedem transportul rutier. Aducand pe piata vehicule de inalta calitate cu motoare complet electrice, Tesla ofera inca de cand a scos pe portile fabricii sale cea mai buna alternativa la vehiculele care functioneaza cu ajutorul motoarelor pe combustibil fosili.

Tesla Semi se prezinta a fi o adevarata revolutie in domeniul transportului rutier de marfuri datorita capacitatii sale de a functiona fara costuri suplimentare legate de carburanti. Pentru a incuraja comenzile, Tesla vinde Semi la un pret de-a dreptul competitiv fata de alternativele Diesel sau hibride care sunt la ora actuala pe piata. Diferenta de 20000 de euro intre un Tesla Semi si un cap tractor de la Volvo va fi amortizata in maxim un an datorita faptului ca sunt excluse din cheltuieli sumele necesare pentru combustibil, ulei si filtre sau alte consumabile.

PepsiCo este compania care a comandat cele mai multe Tesla Semi. Aceasta a cerut 100 de astfel de vehicule in scopul reducerii cheltuielilor, dar si a emisiilor flotei sale de vehicule. Ceilalti clienti sunt Wal-Mart, lantul gigant de magazine generale si mall-uri din Statele Unite, Sysco, o companie internationala de distributie a alimentelor si J.B. Hunt Transport Services.

Top