Finlanda anunță că nu va plăti pentru gazul rusesc în ruble

Tuppurainen a afirmat reporterilor că Finlanda va încerca să renunțe cât mai curând posibil la toată energia fosilă rusească.

„Poziția Finlandei este clară. Susținem sancțiuni dure… și suntem gata să sancționăm și gazele naturale ale Rusiei”, a mai spus Tuppurainen.

Polonia vrea ca ţările care plătesc gazul rusesc în ruble să fie penalizate de UE.

Uniunea Europeană ar trebui să penalizeze ţările care folosesc ruble pentru a plăti gazul rusesc, a declarat ministrul polonez pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, în urma deciziei Moscovei de a întrerupe livrările către Polonia şi Bulgaria din cauza refuzului lor de a face plata în ruble, relatează joi Reuters.

Statele membre ale UE par împărţite cu privire la modul în care pot continua să plătească pentru gaz fără a încălca sancţiunile europene impuse din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia la 24 februarie.

Multe ţări din Europa rămân puternic dependente de importurile ruseşti de energie.Polonia, unul dintre cei mai fermi susţinători ai sancţiunilor UE împotriva Moscovei, spune că blocul ar trebui să interzică complet achiziţiile de gaz rusesc.

„Astăzi, ceea ce lipseşte sunt sancţiuni complete asupra gazelor, aşa ar fi rezolvată problema cu Gazprom, problema respectării sancţiunilor 100%. Aşteptăm aceste sancţiuni”, a declarat Anna Moskwa la canalul privat Polsat News miercuri noapte.Principalele state membre ale UE care se opun sancţiunilor mai dure impuse Rusiei asupra gazului sunt Austria, Germania şi Ungaria, a adăugat ea.

„Contăm pe faptul că vor exista consecinţe pentru aceste ţări (care plătesc în ruble) şi ca rezultat ele nu vor mai plăti în ruble”, a spus ea.Ea nu a precizat ce fel de consecinţe vrea Polonia să vadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.