Moscova, extrem de deranjată de atacul Mossadului asupra fabricii de drone din Iran. Amenințarea voalată transmisă Israelului

Rusia a transmis o amenințare voalată Israelului și Statelor Unite, când a condamnat atacul asupra unui depozit de arme iranian, în timp ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a vorbit cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu la Ierusalim, scrie Jerusalem Post.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a spus că nicio forță militară americană nu a fost implicată în explozia de la Isfahan (Iran) din weekend. Israelul, așa cum este politica sa în astfel de atacuri, nici nu și-a negat și nici nu și-a confirmat implicarea.

Ministrul de externe Eli Cohen i-a spus lui Blinken, când cei doi s-au întâlnit, că plănuiește să viziteze Kievul în viitorul apropiat.

Instituțiile care se ocupă de securitatea Israelului se așteaptă la lovituri de răzbunare din partea Iranului, după seria de atacuri împotriva unor ținte din Republica Islamică în ultimele zile.

Radiodifuziunea publică israeliană a informat luni, 30 ianuarie, că oficialii din agențiile de securitate au purtat discuții în ultimele zile pentru a încerca să prezică când și cum va răspunde Iranul la loviturile asupra convoaielor care ar fi transportat arme și muniții pentru milițiile anti-Israel susținute de Teheran în Siria.

Acele lovituri aeriene au venit după un atac mai semnificativ cu drone asupra unui obiectiv cheie de apărare din orașul Isfahan. Se pare că locul lovit sâmbătă era o unitate de producție de componente pentru dronele kamikaze iraniene Shahed-136, scrie Times of Israel,

Israelul nu exclude posibilitatea ca Republica Islamică să țintească turiști, oficiali și ambasade israeliene din străinătate.

Luni, Iranul a amenințat cu represalii pentru implicarea Israelului în atacul de la Isfahan, avertizând Ierusalimul „să nu se joace cu focul”.

Israelul crede că atacul asupra Iranului de duminică seara și-a atins obiectivele, a scris luni The Wall Street Journal, citând surse. Potrivit surselor contactate de WSJ, atacul a fost efectuat de serviciul israelian de informații externe Mossad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *