Navă rusească în flăcări, retrasă la Sevastopol. Ucraina a lovit din nou lângă Insula Șerpilor

„Datorită acțiunilor militarilor noștri, nava logistică Vsevolod Bobrov a luat foc. Este una dintre cele mai noi din flota rusă”. a declarat Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa.

Anunțul vine după ce publicația BlackSeaNews a scris despre incendiul de pe nava „Vsevolod Bobrov”, ca urmare a faptului că ar fi fost lovită de o rachetă ucraineană Neptune.

„Vsevolod Bobrov” a dus pe Insula Șerpilor întăriri, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene. Se remarcă faptul că în Rusia există doar două nave de acest tip.

„Vsevolod Bobrov” a fost lansată în 2016, dar apoi construcția navei a fost oprită din cauza lipsei de componente importate. După finalizarea la 21 august 2021, nava a fost inclusă în Flota Mării Negre.

Raportul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei conține informații relevante despre o altă navă pierdută de ruși.

Potrivit unui corespondent Unian, rușii au pierdut o altă navă de război în Marea Neagră.  Cu toate acestea, circumstanțele pierderii nu au fost specificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.