Putin își pregătește populația pentru înfrângerea în războiul din Ucraina – Dovada că președintele Rusiei abandonează lupta pe care a început-o

Finlanda a decis că vrea să adere la NATO, o schimbare majoră în politica de securitate. Demersul i-a enervat pe liderii de la Kremlin, care au început să vorbească din nou despre un posibil conflict nuclear.

„Pomparea Ucrainei de către țările NATO cu arme, mercenari și desfășurarea de exerciții cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia. Un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear cu drepturi depline”, a scris pe Telegram Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, consideră aderarea Finlandei la NATO o amenințare pentru Rusia.

Între timp, se duc lupte grele în orașele atacate. Volodimir Zelenski este dispus să elibereze prizonieri ruși în schimbul evacuării soldaților ucraineni captivi în uzina Azovstal din Mariupol, aflată sub asediu. Propunerea nu a fost încă agreată de Rusia. Un fum negru intens s-a ridicat deasupra uzinei, iar bombardamente au loc în fiecare oră.

Iar rușii nu îi iartă nici pe civili. Imagini publicate de CNN arată cum soldați ruși ucid doi bărbați neînarmați.

Lupte grele se duc și pentru Insula Șerpilor. Dacă Rusia va reuşi să își instaleze aici sisteme antiaeriene şi baterii lansatoare de rachete de croazieră, va putea domina întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre. Pe de altă parte, Vladimir Putin își pregătește populația pentru o eventuală înfrângere. Președintele rus le-ar fi ordonat jurnaliștilor propagandiști să vorbească mai mult despre cum armata rusă se luptă în Ucraina cu întreaga Uniune Europeană și NATO. Informația a fost dezvăluită de Direcția de spionaj de la Kiev. Iar aceasta pare a fi confirmată de ultimele dezbateri care au loc în presa subordonată regimului de la Kremlin. Imaginile cu vagoane pline de soldați ruși morți sunt încă o dovadă a înfrângerii lui Putin.

Imaginile au fost filmate de jurnaliștii Al-Jazeera într-un vagon frigorific lăsat în urmă de trupele ruse, care s-au retras din regiunea Kiev. „Fiecare trup este o dovadă a crimelor de război. Dacă Rusia refuză să îi ia înapoi, Ucraina îi va îngropa pe cheltuiala sa proprie”, a declarat colonelul Volodimir Liamzin. Serviciul ucrainean de informații a interceptat o discuție telefonică în care un soldat rus îi vorbea soției despre mii de cadavre ale colegilor săi, adunate într-o zonă păzită din regiunea Donețk.

scroll to top