Warning: Use of undefined constant ‘wp_enqueue_scripts’ - assumed '‘wp_enqueue_scripts’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/comun/public_html/wp-content/themes/newsplus-child/functions.php on line 27
Război Ucraina-Rusia, ziua 13 – Trupele ruse se regrupează și pregătesc un ASALT DECISIV asupra Kievului. Ce alte mari orașe sunt în vizor | Comunicate.info

Război Ucraina-Rusia, ziua 13 – Trupele ruse se regrupează și pregătesc un ASALT DECISIV asupra Kievului. Ce alte mari orașe sunt în vizor

UPDATE 9:25 Fostul președinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, i-a transmis un mesaj actualului președinte Volodimir Zelenski, în care îl îndemnă să pună capăt „personal” și „cu orice preț” vărsării de sânge și să ajungă „la un acord de pace”.

„Personal, trebuie să opriți vărsarea de sânge cu orice preț și să ajungeți la un acord de pace”, i-ar fi transmis Ianukovici lui Zelenski, potrivit NEXTA.

UPDATE 9:00 Patru civili au fost uciși în urma atacurile din regiunea Mikolayiv.

UPDATE 8:30 Salvatorii au stins incendiul izbucnit la un depozit de petrol din satul Cerniahiv, din regiunea Jytomyr, care a fost provocat de atacul aerian rusesc.

„La ora 06:15, incendiul de la depozitul de petrol din Cerniahiv a fost stins”, se arată într-o informare pe Telegram a Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, preluată de Ukrinform.

Conform Ukrinform, la două depozite de petrol din regiunea Jytomyr – în centrul regional și în satul Cerniahiv – incendiile au izbucnit în jurul orei 20:20, în noaptea de 7 martie, în urma a două atacuri aeriene rusești.

UPDATE 7:30 Nouă persoane, inclusiv doi copii, au murit într-un atac al ruşilor la Sumî, potrivit NEXTA.

UPDATE 6:00 Trupele ruse continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei, dar ritmul lor de înaintare a încetinit semnificativ, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-o postare pe Facebook, potrivit Ukrinform.

„Forțele de Apărare continuă să desfășoare operațiuni de apărare în zonele operaționale de sud, est și nord de-a lungul granițelor definite. Apărarea eroică a orașului Cernihiv continuă în direcția Siversky”, se arată în informarea citată.

De asemenea, Forțele de Apărare ale orașului Kiev continuă să apere capitala de-a lungul graniței exterioare a apărării și în zone definite suplimentar.

În zona operațională de sud se desfășoară operațiunea defensivă de-a lungul frontierei de stat, coasta mării fiind acoperită. În continuare e desfășoară lupte defensive în suburbiile Mykolaivului.

scroll to top