Rusia își intensifică propaganda: Ce „documente secrete” ucrainene spune Moscova că a descoperit 

„Ministerul rus al Apărării publică ordinul secret inițial al comandantului Gărzii Naționale a Ucrainei, generalul colonel Mykola Balan, din 22 ianuarie 2022”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova, general-maiorul Igor Konaşenkov, citat de TASS.

Konașenkov susține că ordinul viza organizarea pregătirii unui atac al forțelor armate ale Ucrainei în Donbas și ar fi fost adresat comandanților departamentelor teritoriale de nordul Kievului, sudul Odesei și Gărzii Naționale din vestul Ucrainei.

Acesta a subliniat că „documentul conține semnăturile originale ale funcționarilor responsabili de îndeplinirea sarcinilor comandamentului Gărzii Naționale a Ucrainei”.

Konașenkov a mai afirmat că planurile pentru atacul Ucrainei asupra Donbasului trebuiau să fie finalizate până pe 28 februarie și că acesta urma să includă și asalturi aeropurtate.

Ofensivă propagandistică a Moscovei împotriva Ucrainei

Luni, Rusia a susținut că laboratoarele de biocercetare din Ucraina au făcut experimente cu ciumă, antrax și alți patogeni „deosebit de periculoși”.

„Analiza actelor de distrugere (n.r. a patogenilor de către ucraineni) arată munca cu agenții patogeni ai ciumei, antraxului și brucelozei în laboratorul biologic din Liov”, a afirmat, la începutul acestei săptămâni, generalul Igor Kirillov, comandantul Forțelor ruse de Apărare împotriva Radiațiilor, Armelor Chimice și Biologice”.

„La laboratoare din Harkiv și Poltava s-a lucrat cu agenții patogeni ai difteriei, salmonelozei și dizenteriei”, a adăugat acesta. 

Nu este clar cum partea rusă a ajuns la aceste concluzii, ținând cont că niciunul dintre orașele unde ar fi avut loc experimentele nu au căzut în mâna forțelor sale armate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.