Rusia ține captivi aproape 20.000 de civili în zonele de lângă Mariupol

„Conform datelor actualizate, astăzi invadatorii țin cel puțin 20 de mii de oameni în tabere de filtrare în spatele liniei Mangu-Nikolskoye-Yalta, împiedicând posibilitatea evacuării prin întârzierea și încetinirea deliberată a procedurii de filtrare”, a scris consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko într-o postare pe Telegram.

Potrivit acestuia, în tabăra de civili din sat se află aproximativ 5-7 mii de oameni, fără acte sau nume în stadiul de pregătire pentru deportare.

Potrivit informațiilor britanice, țintirea zonelor populate din Mariupol urmează o abordare similară pe care a folosit-o Rusia în Cecenia în 1999 și în Siria în 2016.

„Și asta în ciuda declarațiilor Ministerului rus al Apărării din 24 februarie 2022 că Rusia nu va lovi în orașe, nu va amenința populația ucraineană”, subliniază ofițerii de informații.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a invitat soldații ucraineni din Mariupol să depună armele și să se predea, dar aceștia au refuzat. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că, dacă Rusia distruge armata ucraineană care îl apără Mariupol, atunci negocierile de pace vor deveni imposibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.