Un val de ger cuprinde România. Cod galben de ninsori și viscol în 13 județe. Vor fi -25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o atenţionare Cod galben de ger pentru zone din 13 judeţe, valabil până sămbătă.

Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig, cu temperaturi care pot coborî până la -20 de grade Celsius. Cod galben de viscol până luni seară.

Cod galben de viscol în Carpații Meridionali și Orientali Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20 În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Cod galben de viscol în Moldova, Muntenia, Dobrogea Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea; Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20 În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Avertizare de ger Pe lângă codurile de viscol, meteorologii mai avertizează că întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri, 10 februarie. În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *