Tibi Useriu scos din ultramaratonul Yukon Arctic Ultra

Tibi Useriu a fost scos din cursa maratonului Yukon Arctic Ultra de catre organizatori. Ultramaratonistul a suferit degeraturi la toate degetele piciorului drept. Din primele informatii, el fi transportat la spital cu elicopterul. Aventura lui Tibi se opreste dupa 98 de kilometri din cei 700 ai cursei.

Tibi Useriu intr-un dialog cu fratele sau Alin, a declarat: „M-am pus, m-am culcat si cand m-am trezit m-au controlat astia si mi-au gasit degetele degerate. Acum cheama elicopterul si ma duc la spital. Da, mi-o degerat piciorul drept. Toate degetele. Mi-au spus ca e drumul foarte rau si ca nu au cum sa ma duca cu snowmobilul. Acum vine elicopterul dupa mine. Deci, m-au scos afara din cursa”.

Ultramaratonistul din Bistrita nu a putut aprecia cat de grave sunt degeraturile: „Nu stiu cat de grav e. Daca au chemat elicopterul…Mi-au zis ca trebuie sa ajung neaparat la spital. Nu le mai simt. Toate degetele sunt albastre. Mi-au spus ca trebuie sa-mi faca niste infiltratii pentru a pune sangele in circulatie”.

Pana la primul check point, Tibi nu a avut niciun fel de problema. Dupa aproape 14 ore de concurs el se afla in primii 10 concurenti: „Eu mi-am schimbat ultima data ciorapii la Check Point-ul anterior. Nu aveam nimica. Si cand am ajuns aici, totul a fost normal…Si dimineata au zis sa-mi controleze picioarele. Asa procedeaza cu toata lumea, ale mele erau degerate. Nu am simtit nimic, nimic”, a incheiat Tibi.

Top