Victorie pentru salvarea spatiului verde din capitala

O noua victorie pentru salvarea spatiului verde din capitala. Tribunalul Bucuresti a suspendat acordurile de mediu pentru construirea unei parcari in Parcul Tineretului. Judecatorii au decis suspendarea autorizatiilor atribuite de primaria sectorului 4 pentru construirea unei parcari in Parcul Tineretului, hotararea fiind definitiva. 

Asociatia Salvati Bucurestiul si asociatia Eco Civica au obtinut in instanta suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcarii in Parcul Tineretului. In baza acestei decizii, Garda de Mediu poate opri lucrarile ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu si asteptam oprirea santierului pentru parcare.

Prin Hotararea Consiliului General din 21.12.2016, terenul in suprafata de 52.863 mp de pe strada Secerei, situat intre Palatul Copiilor, Sala Polivalenta si Parcul Copiilor pe care Primaria sectorului 4 vrea sa amenajeze o parcare, a fost transferat in administrarea Consiliului Local din sectorul 4.

Ulterior, in 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcari cu 750 de locuri pe acest teren, parcare la care se lucreaza in prezent. In momentul de fata, Primaria Sectorului 4 nu are o autorizatie de construire pentru aceasta parcare, a declarat, intr-o conferinta de presa, Nicusor Dan.

Top