Un pet shop din Australia face apel la constiinta iubitorilor de animale

Pet shopurile sunt cele unele din cele mai indragite magazine de catre iubitorii de animale, unde pot fi vandute animale si accesorii pentru acestea. Reactia unei proprietare de pet shop din Australia impresionat multa lume. Aceasta a refuzat sa vanda caini si pisici de Craciun pentru ca dorea sa descurajeze oamenii sa cumpere animale de companie din impuls si i-a sfatuit, in schimb, sa ii adopte.

Proprietara acestui pet shop a primit si 20.000 de likeuri si 800 de comentarii pe pagina de Facebook, reactie pe care nu o planificase. Vanzarea animalelor de Craciun incurajeaza cumparaturile care se bazeaza pe primul impuls si contribuie la inmultirea situatiilor de abandon de dupa sarbatori. Proprietara acestui pet shop ii ruga pe toti cei care isi doresc un animal de Craciun sa contacteze multe adaposturi de caini sau pisici care vor fi bucuroase sa ii ajute sa isi gaseasca animalul potrivit.

Anual acel pet shop vindea aproximativ 7900 de pisici si 900 de catelusi care proveneau din fatari neasteptate si in acea perioada primea aproximativ 15 telefoane zilnic de la persoane care doreau sa cumpere un pui de caine sau pisica pentru a-l oferi cadou.

Purtatoarea de cuvant a organizatiei Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals din Australia a declarat ca in perioada sarbatorilor de iarna organizatia sa primea foarte multe solicitari de la persoane care doreau sa renunte la caini, pisici sau iepuri. Aceeasi reprezentanta a organizatiei facea un apel la constiinta persoanelor pentru a-i mobiliza sa realizeze faptul ca animalele traiesc pana la 15 ani de zile si, din acest motiv, au nevoie de un stapan constant si fidel.

Top