Diferitele tipuri de masaj si caracteristicile lor

Masajul este departe de a fi o disciplina simpla, este o arta practicata de mii de ani. Fiecare tip de masaj are specificitatea sa. Anumite tipuri de masaj aduc placere corpului, altele relaxare si alte tipuri de masaj sunt terapeutice. Masajul nu este folosit doar pentru a ne simsi bine, ci si pentru a ne vindeca.

Masajul Tantra
Masajul Tantra trezeste simturile si aduce senzatii noi, neexplorate. Prin gesturi lente, delicate, subtile, intregul corp este stimulat, astfel incat energia erotica este trezita si raspandita in corp, circula prin canalele energetice subtile si este ridicata de la baza coloanei vertebrale (unde sta adormita) pana in crestetul capului. Masajul tantra are o dimensiune spirituala, permite abordarea sexualitatii intr-un mod diferit, asocierea placerii fizice cu trezirea energiei mentale.

Masajul californian
In masajul californian gasim de cele mai multe ori uleiurile esentiale si efectele lor. Masajul californian vizeaza doua tipuri de bunastare. Pe de o parte, elibereaza corpul de diferite tensiuni care apar in muschi si ii da o buna stare fizica. Pe de alta parte, calmeaza tensiunile psihice si astfel aduce o bunastare psihica. Prin urmare, masajul californian se ocupa de organism si minte in acelasi timp.
Masajul californian functioneaza prin relaxarea pacientului, linistirea durerii si trezirea constientizarii corpului-minte. Masajul californian ataca direct tensiunile resimtite de corp. Acestea sunt eliberate prin miscari blande si fluide efectuate de catre terapeut. Masajul californian este utilizat pentru a trata tulburari cronice, dureri la nivelul muschilor, articulatiilor etc. Clasificat ca unul dintre cele mai relaxante masaje, masajul californian este potrivit pentru persoanele care sunt constant stresate sau care simt diferite tensiuni in corpul lor.

Reflexologia
Reflexologia este masajul care lupta impotriva anxietatii si stresului in timp ce relaxeaza subiectul masat pentru o lunga perioada de timp. Reflexologia este o terapie reala pentru a lupta impotriva diferitelor boli ale corpului. Elimina toxinele din organism si amelioreaza ficatul, inima, stomacul si multe parti ale corpului, predispuse la tulburari. Reface chiar si fluxul de sange. Sunt vizate puncte reflexe pe corp, cum ar fi picioarele, mainile sau urechile. Maseurul / maseuza apasa asupra acestor zone prin exercitarea unei anumite presiuni.

Masajul ayurvedic pentru a recastiga echilibrul corpului
Masajul ayurvedic se realizeaza printr-o stimulare a celor sapte chakre. Specialistul in masaj ayurvedic va apasa si diferite puncte ayurvedice de pe corp pentru a restabili echilibrul. Masajul ayurvedic reechilibreaza corpul si ofera in acelasi timp energie.

Masajul shiatsu
Masajul shiatsu se bazeaza pe presopunctura. Termenul shiatsu inseamna „presiunea degetului”. Asadar, masajul shiatsu consta in presiunea degetului asupra anumitor parti ale corpului. Acest tip de masaj intervine prin reechilibrarea circulatiei energiei in organism.

Masajul thailandez
Masajul thailandez este cunoscut mai ales pentru reducerea sau chiar stergerea oboselii. Se practica pe o saltea (sau futon), asezat pe podea, cu ajutorul uleiului de masaj. Se realizeaza prin mai multe miscari, prin intinderea, rasucirea si framantarea zonei de masaj, motiv pentru care masajul thailandez este putin dureros sau putin obositor. Dar, oboseala si durerea dispar a doua zi si corpul tau va simti o stare de bine!

Top