Gabriela Firea renunta la taxa Oxigen

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat astazi 25.02.2020 ca renunta la vinieta Oxigen si la interdictiile de acces in centru dupa ce la sondajul organizat pe pagina de Facebook, unde intreba daca bucurestenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% impotriva introducerii taxei, si peste 2,5 milioane de vizualizari.

Primarul general a declarat ca rezultatele sondajului organizat pe pagina de Facebook sunt foarte clare, cetatenii nu sunt de acord cu taxa si restrictiile. Pentru ca decizia sa fie implementata, ea trebuie validata de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea. Bucurestenii care au achizitionat deja vinieta isi vor primi banii inapoi.

Gabriela Firea a spus ca daca va castiga alegerile nu va reveni cu vinieta ecologica. In ceea ce priveste camerele video si indicatoarele montate pentru a delimita zona ZACA, a declarat ca se va discuta in cadrul CGMB ce se intampla cu ele.

Primarul a declarat ca va face presiuni asupra Ministerului Transporturilor si a Guvernului, ca sa finalizeze lucrarile la Soseaua de Centura si la magistrala de metrou M5, proiecte care vor reduce considerabil poluarea din Capitala.

Gabriela Firea a declarat ca anul acesta Primaria Capitalei va da 20.000 de vouchere in valoare de 9.000 lei pentru cei care doresc sa-si schimbe masinile poluante. Anul trecut municipalitatea a dat 5.000 de vouchere. Gabriela Firea a spus ca in Bucuresti sunt peste 370.000 de autoturisme intre Non Euro si Euro 3.

Top