21 Ianuarie 2016 cea mai deprimanta zi din an

Desi poate va ganditi ca prima zi de munca din an este cea mai deprimanta sau ca inca nu se poate stabili o astfel de zi caci anul nou tocmai ce a inceput, ei bine, psihologii considera ziua de Luni, 21 Ianuarie ca fiind cea mai deprimanta din an. Explicatia potrivit careia 21 si nu o alta zi din an este cea mai trista, are la baza o formula matematica ce a fost creata de Cliff Arnall pentru a gasi cele mai triste zile din an. Luand in calcul sarbatorile ce tocmai au trecut, conditiile meteo, facturile utilitatilor, datoriile dupa sarbatori, nivelul motivational scazut si faptul ca pentru cei ce au joburi ziua de Luni este una ingrozitoare, psihologul Cliff Arnall, a ajuns la concluzia ca a treia zi de Luni din an este cea mai deprimanta.

In aceasta zi majoritatea oamenilor sunt inactivi desi au destule treburi de facut, sunt tristi si consuma in exces carbohidrati si dulciuri, in speranta unei imbunatatiri artificiale a starii de spirit. Din pacate psihologul ce a pus cap la cap toate informatiile si a ajuns la o formula matematica pentru a detecta ziua ceamai trista din an a fost aspru judecat de cetateni si mass-media imediat ce s-a aflat cael a creat totul ca parte a unei campanii de marketing ce apartine unei agentii de turism care se foloseste de astfel de zile proaste ale oamenilor pentru a-i tenta cu vacante si implicit a-si vinde produsele, ce constau in sejururi sau city breack-uri.

Indiferent insa, daca Cliff Arnallsi cei din bransa ce il sustin, au dreptate sau nu, in mod clar luna Ianuarie este una dificila pentru toata lumea. Nu trebuie sa va indatorati si mai mult decat sunteti deja, pentru o noua vacanta asa cum poate sunteti tentati dar va trebui totusi sa gasiti un mod de a va recapata cheful de viata si energia. Si pentru a cheltui cat mai putin cu „terapia” dupa sarbatori va recomandam sa va odihniti catmai mult, sa nu mai faceti excese financiare sau culinare, sa va plimbati cat mai mult in zilele insorite si sa evitati cu orice pret orice este deprimant precum reclame, muzica, filme sau evenimente triste.

Top