Inregistrare la OSIM

Multi dintre cei ce au nevoie de un comunicat de presa este posibil sa doreasca si inregistrarea la OSIM a unei marci sau chiar a unui logo. Inregistraea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci nu este obligatorie, insa nici nu poti sa te plangi daca cineva iti fura marca, denumirea sau logo-ul de la site. Singurul impediment sau greutate pentru a inregistra ceva la OSIM, este pretul. Vei decide singur daca merita sau nu, in functie de veniturile pe care le ai sau speri sa le dobandesti de pe urma a ceea ce ar trebui inregistrat si aparat.

Inregistrarea este destul de simpla, se intra pe site-ul oficial al OSIM, aveti link-ul deja mai sus, completezi un formular de cerere, evident tiparit in doua exemplare. Apoi cu ele te deplasezi pana la sediul OSIM si dupa ce platesti taxa de 36 lei, lasi formularele la ghiseul Biroului de Inregistrari.

Adresa OSIM este: Strada Ion Ghica nr. 5, Bucuresti, adica langa Biserica Rusa, la Universitate. Daca ceea ce ati cerut dumneavoastra nu mai este inregistrat, lucru care se poate verifica si in prealabil printr-o cercetare documentara, veti achita taxa de examinare.

Marca verbala – 396 lei

Figurativa sau combinata alb/negru – 504 lei

Figurativa sau combinata color – 792 lei

Veti gasi pe site explicatiile legate de cele trei categorii, evident ca marca verbala se refera la un cuvant sau o grupare de cuvinte, figurativa se refera la un simbol iar combinata este o combinatie a celor doua.

Fiindca nu totul e simplu, ficare marca inregistrata poate face parte din mai multe clase, in functie de scopul la care este folosita. Pentru fiecare veti achita cate 180 de lei. Un site simplu, cu un nume si atat, aparineti celor doua clase minim, publicare on line si creare si mentinere site si baza de date, adica inca minim 360 de lei.

Dupa inregistraea in Registrul de Marci si publicarea in Buletinul de Proprietate Industriala, sectiunea marci, sunteti fericitul proprietar al marcii. Pentru un calcul legat de taxe, incercati sa folositi calculatorul!

Top