Inspectia aeriana cu drone in domeniul constructiilor

De la proiectare pana la faza de executie dupa un anumit proiect finalizat si dupa terminarea lucrarilor, cladirile cu utilitati diverse au nevoie de supraveghere si de analiza permanenta.

Santierele in lucru, evolutia lucrarilor si depistarea unor probleme structurale la cladirile mai vechi, stabilirea renovarilor, toate pot beneficia de pe urma inspectiilor aeriene. Cea mai simpla si mai eficienta metoda de inspectie aeriana in constructii este cea in care se folosesc dronele specializate pe cartografiere aeriana. Precizia foarte mare, numarul urias de detalii obtinute la o scanare 3D si modelarea 3D rapida in baza datelor inregistrate, iata doar cateva dintre avantajele pe care scanarea 3D le poate oferi celor care lucreaza in constructii.

Dronele au posibilitatea sa faca fotografii cu rezolutie mare, sa scaneze usor, de la mare inaltime sau de la o inaltime prestabilita orice fel de obiective, chiar si cu ajutorul unui laser. Evaluarea stadiului unor lucrari sau a gradului de stabilitate si degradare a cladirilor mai vechi este completata de cartografiere utilitara topografica si subteranta, de o scanare constructii din zone foarte greu accesibile. Este mult mai simplu sa se livreze planuri 2D si elevatii, modele 3D digitale, imagini de inalta rezolutie cand se utilizeaza dronele performante.

Nu se mai pierde timp foarte mult pe teren cu diverse masuratori, evaluari, sunt optimizate costurile, e mult mai usor sa identifici probleme in timp real si sa iei decizii importante legate de diverse constructii. Inspectia aeriana cu drone in domeniul constructiilor este o necesitate cand ai de acoperit zone extrem de intinse, cand nu vrei sa ai personal care lucreaza fara incetare doar ca sa ajunga la o cartografiere cat mai exacta a unei zone, a unui ansamblu de cladiri.
Dronele se deplaseaza cu viteze mari, datele colectate pot fi analizate in timp real, stii ca ai toate detaliile legate de teren, de cladiri, de ce se afla sub ele. Se observa si retelele existente in zona, se gasesc solutii rapide in baza datelor colectate si bugetele alocate inspectiilor aeriene in constructii devin mult mai usor de gestionat.

In constructii, mai mult ca in oricare domeniu de activitate, e nevoie de acuratete si de precizie. O cladire care are probleme sau un teren pe care se va construi care are si el diverse probleme vor insemna bani cheltuiti fara rost, investitii viitoare si mai mari pentru ca lucrurile nu vor merge in directia dorita, timp pierdut si eficienta zero. Identificarea lor cu ajutorul unor drone performante si cu echipamentele de ultima generatie montate pe ele vor reprezenta intotdeauna un pas inainte pentru constructii mai sigure, mai bine executate si mai stabile, cu structuri foarte rezistente inca de la inceput. Depistarea problemelor structurale la timp, cu dronele performante, va fi doar unul dintre rezultatele extrem de importante ale colaborarii cu firme specializate in inspectii aeriene si in scanari 3D. Se vor adauga monitorizarile eficiente si deciziile foarte bune luate in timp real, dupa ce sunt observate toate datele colectate in urma inspectiilor aeriene.

Sursa foto: Topo Live Engineering

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top