Istoria Lidl

Supermarketul cu cea mai mare crestere din ultima perioada in Romania, Lidl este un brand german de magazine de retail pentru produse food si non-food ce detine pe plan european peste 10.000 de unitati. Istoria sa incepe in 1930 cand Dieter Schwarz a fondat un magazin en-gross de alimente. Ulterior, in 1973 s-a format brandul Lidl si in scurt timp a devenit un competitor important pentru alte magazine de acest tip din Germania, urmand apoi un proces ce extindere in toata Europa.

Din 2011 de cand a intrat pe piata din Romania, Lidl a ajuns in momentul de fata la peste 158 de magazine in toata tara, ultimul magazin deschis la acesta data fiind in 20 iunie 2013 in Targu Mures. Ascensiunea puternica a inceput cand s-au preluat magazinele fostului lant de supermarketuri „Plus” si au fost rebranduite sub numele Lidl.

Vazut initial ca o curiozitate de genul: „A aparut un nou supermarket, Lidl, hai sa vedem ce este cu el.”, popularitatea acestuia a crescut progresiv. Acest lucru se datoreaza promovarii intense de care se bucura prin reclame la posturile de radio si tv din tara dar si prin calitatea produselor care sunt comercializate in magazine. Produse de calitate la preturi accesibile. Supermarketurile Lidl promoveaza produse ale unor branduri mai putin cunoscute in Romania dar care sunt calitative si au preturi de multe ori mai mici decat ale altor produse similare. In afara de articolele altor branduri, Lidl isi promoveaza si produse marca proprie la preturi foarte atractive pentru clientii sai.

In programul de promovare al produselor sale, Lidl foloseste toate canalele media disponibile: reclama radio-tv, reteaua de socializare Facebook, pliante si brosuri pe suport de hartie dar si un catalog online Lidl in care sunt prezentate cele mai noi oferte la produse si accesorii din magazine. In catalogul ce se editeaza saptamanal sunt ilustrate sortimentele ce sunt la oferta precum si articolele cu cel mai bun raport calitate-pret ce se pot cumpara din supermarket.

Magazinele Lidl se gasesc aproape in fiecare judet al tarii si sunt aprovizionate cu produse proaspete si de cea mai buna calitate. In magazinele Lidl din Bucuresti dar si din alte orase programul este prelungit, astfel incat si cei mai intarziati isi pot face cumparaturile zilnice. In Bucuresti sunt peste 12 magazine Lidl iar in toata tara peste 158.

Lidl Romania ii are competitori in domeniul retail pe Auchan, Carrefour, Cora, Real, Mega Image, Profi si Penny Market, fiecare cu campaniile sale de promovare: reclame, pliante, cataloage online, spoturi radio si tv.
Catalogul online Lidl ce se poate accesa direct pe internet ii ofera magazinului un plus de vizibilitate in randul potentialilor clienti, acestia putand studia oferta de produse si articole ce se afla la promotii.

Reducerile de pret cu siguranta ca ii va atrage pe clienti in magazin, de aici si pana la fidelizarea acestora nemaifiind decat un drum scurt, ofertele si promotiile facilitand acest lucru. Un client ce gaseste produsul dorit la un pret accesibil cu siguranta ca va reveni in magazinul de unde l-a cumparat, catalogul online putand fi un mijloc foarte accesibil de a ajunge la potentialii clienti, iar Lidl Romania stie acest lucru.

Top