Cum sa gasesti un job dupa absolvire

Universitatea nu te pregateste cu adevarat pentru viata. Daca esti student cu norma intreaga probabil nu ai suficient timp pentru un job part time. Totusi taxele tot mai mari la universitate iti fac imposibila concetrarea in timpul cursurilor in timp ce te fac mai sarac. Pe masura ce ziua absolvirii se apropie studentii incep sa se panicheze. Si acum ? Ce voi face?

Potrivit unui studiu doar 16% dintre absolventii anului 2013 au avut oferte de munca cu 1 luna inainte de absolvire. Totusi acest procent s-a marit cu cel putin 8% in ultimii 2 ani. Secretul pare sa fie realizarea unui intership inainte de absolvire. In anul 2013 aproape jumatate din absolventi au gasit un job datorita intershipurilor. In anul 2015 mai mult de 70% dintre student au realizat un intership in timpul facultatii.

Depinde doar de student sa gaseasca un job dupa absolvire. Un job nu o sa apara ca prin magie, trebuie sa te lucrezi pentru el. Ai prins ironia? Trebuie sa te straduiesti foarte mult sa gasesti un job in special unul care sa iti indeplineasca asteptarile si sa fie in domeniul in care te-ai specializat.Totusi nu iti pierde sperantele, mai este o luminita la capatul tunelului. Suntem generatia noului mileniu, suntem in permanenta inconjurati de tehnologie.

Cu cat avem mai multe dispositive electronice, cu atat mai bine. Sunt multe motoare de cautare pe internet, aplicatii si bloguri care te pot ajuta in cautarea ta. Majoritatea dintre ele listeaza toate intershipurile din orasul tau.Poti cauta dupa locatie, companie sau domeniu. Internetul este plin de posibilitati nedescoperite.

Poti vizita de asemenea si centrul de consiliere si orientare si le poti cere sfaturi pentru a cauta locuri de munca mai usor. Dar sa stii ca trebuie sa fii pregatit pentru cee ace urmeaza. Asa ca, pentru a avea rezultate excelente ar trebui sa ai un CV precis, imbraca-te adecvat pentru ocazie si cel mai important, cerul nu este limita!

Cautarea unui loc de munca incepe aici – www.neuvoo.ro

Top