Mercedes Benz construieste o fabrica auto in Russia

Pe 20 iunie, Daimler a pus bazele unei fabrici la periferia Moscovei. Acest gest reprezinta cea mai importanta investitie pe care a avut-o un investitor strain pe teritoriul rus dupa aplicarea sanctiunilor economice de acum trei ani.

Mercedes-Benz va produce in Rusia modele bazate pe platforma actualului E-class, incepand cu anul 2019. Peste 250 de milioane de euro au fost injectate in economia ruseasca pentru construirea acestei fabrici. Daimler a precizat ca doreste sa faca aceasta miscare datorita faptului ca Mercedes Benz este o marca foarte populara pe teritoriul rusesc.

Desi vanzarile de Mercedes-uri noi in Rusia a fost mai mic in anul 2016 decat in alti ani, gigantul auto este de parere ca mutand linia de productie pentru cel mai vandut model al sau in Rusia, va incuraja populatia sa achizitioneze mai multe autovehicule. Fabrica Mercedes-Benz va produce aproximativ 20.000 de autovehicule pe an si va deschide 1000 de locuri de munca noi.

Numarul vanzarilor de masini noi in Rusia a scazut in ultimii ani datorita sanctiunilor economice pe care comunitatea internationala le-a implementat. Acestea au survenit ca urmare a anexarii de catre Rusia a peninsulei Crimeea. Pana in anul 2014, marile concerne auto au considerat statul rus ca fiind unul dintre cei mai importanti clienti, cu toate acestea, spre deosebire de anul 2012, numarul autovehiculelor noi vandute s-a injumatatit.

Acest fapt a determinat chiar General Motors sa se retraga de pe piata ruseasca. Rusia a inceput sa isi revina la nivel economic in ultimii ani, fapt care a incurajat conducerea Daimler sa faca acest pas. Markus Schaefer, membru al biroului de administratie Mercedes-Benz, a afirmat ca aceasta decizie a fost luata in urma negocierilor tinute intre gigantul auto si guvernul rus.

Riscul pe care Mercedes-Benz si l-a luat facand aceasta miscare este unul mare, dar rezultatul, spun expertii economici, va fi unul pe masura!

Top