Kia ia prin surprindere piata crossoverurilor cu viitorul Stonic

Pana in momenul actual, Kia a lipsit cu desavarsire de pe piata SUVurilor de dimensiuni subcompacte, fapt care se va schimba cat de curand. Kia tocmai a anuntat si dezvelit conceptul Stonic. Primul crossover al producatorului coreean face competitia sa se ingrijoreze. Daca pana acum, in randul tinerilor, Nissan Juke a dominat piata, Kia promite sa schimbe acest lucru oferindu-le fanilor marcii o alternativa serioasa la tot ce exista pe piata in momentul actual.

Stonic va putea fi puternic customizat de viitorii clienti. Acestia vor putea sa aleaga dintr-o gama larga de culori exterioare, diferite accesorii si optiuni moderne la interior, dar si 4 motoare(1.0l, 1.25l si 1.4l pentru benzina si 1.6l pentru fanii diesel). Sistemul de infotainment care va fi prezent la bordul lui Stonic va putea fi conectat atat cu un dispozitiv iOS cat si unul Android, avand standard Apple CarPlay si Android Auto integrate.

Numarul persoanelor interesate sa achizitioneze un crossover este din ce in ce mai mare pe an ce trece. Expertii afirma ca in 2018, se vor vinde mai mult de 2 milioane de SUVuri medii si mici. Era imposibil pentru Kia, o marca preferata in randul tinerilor datorita modelului Cee’d, sa nu se afirme pe piata oferind ca si in trecut solutii fiabile si moderne tuturor clientilor sai.

Michael Cole, directorul Kia Europa afirma ca pana in anul 2020, micutul Stonic va domina segmentul crossover. Optimismul sau este bazat pe statistici care afirma ca tinerii adulti prefera astfel de autovehicule datorita practicalitatii lor, fiabilitatii si a dotarilor futuriste, dar si a preturilor accesibile. Va fi Stonic autovehiculul care va ajuta Kia sa domine piata in anii ce urmeaza? Daca este sa ne raportam la succesul pe care modelele curente ale gigantului coreean le au, atunci putem afirma clar ca Stonic va fi cel putin o masina extraordinara!

Top