Leul, astazi, la cea mai slaba valoare din istoria sa!

4.6495 de lei, aceasta este valoarea stabilita astazi de BNR pentru un euro, este deja a cincea zi consecutiva in care leul este in scadere, iar analistii avertizeaza ca acesta este posibil sa treaca de pragul psihologic de 4.70.

Devalorizarea agresiva a leului a inceput marti, atunci cand Guvernul Tudose a anuntat ordonanta prin care se modifica Codul Fiscal. Dupa ce aceasta a fost adoptata si publicata in Monitorul Oficial, leul a inceput sa scada mai puternic decat a facut-o vreodata in istoria sa, 4,6495 fiind valoarea maxima pe care a atins-o vreodata de cand a aparut moneda euro.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR afirma ca la ora actuala „Cursul este in relativ echilibru. Prin echilibru sa se inteleaga o flexibilitate mai mare. Sa nu ne speriem”. Multi analisti afirma ca in continuare leul se va devaloriza agresiv, cel putin pana cand situatia se va echilibra la nivelul statului roman.

O mare parte dintre creditele care sunt inmanate zilnic cetatenilor romani sunt in euro, intrebarea este cum vor reusi aceste persoane sa isi achite creditele daca valoarea leului va continua sa scada. Aceasta crestere brusca a cheltuielilor si vestea noilor schimbari la nivelul Codului Fiscal nu vor face decat sa destabilizeze si mai mult situatia politica, dar si cetateneasca a Romaniei.

Top