Rareș Bogdan, atac la baionetă: Mugur Isărescu, pulverizat – săgeți otrăvite către BNR

Rareș Bogdan consideră că declarațiile guvernatorului Băncii Naționale a României nu l-au vizat direct pe el, ci întreg poporul. Liberalul spune că el este cel care a recomandat, acum o săptămână, guvernatorului BNR să le dea ceai de tei celor doi oameni de bază ai BNR, care anunțau o criză economică puternică și o inflație galopantă, în perioada următoare. Rareș bogdan a făcut referire la economistul-șef al BNR, Valentin Lazea și directorul BNR, Eugen Rădulescu.

„Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi. Atunci, i-am recomandat domnului Isărecu să le dea subordonațulor lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă. Lucurile arată prost la nivel Uniunii Europene, numai că în țări ca Italia sau Belgia, de exemplu, forța economiei e mai mare. În România, orice mic dezechilibru ne afectează. Românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani. Dar așteaptăm ca din partea instituției bancare centrale să simțim un anumit sentiment de credibilitate.

În contextul actual, criza la nivel european este intensficată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Faptul că Romania avea o dependență mai mare față de Ucriana, m-a lăsat și pe mine perplex. Nu știam că noi importam 65% din îngrășămintele chimice din Ucraina sau jumătate din miliardul de tonă de beton în luăm și de la ucraineni. De asemenea, nu știam că peste 50% din totalul cerealelor veneau din Ucraina, iar 80% de ulei îl importam tot de la ei”, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu s-a adresat românilor de rând când a afirmat că e nevoie de calm și un ceai de tei în această perioadă dificilă, a explicat, la Realitatea Plus, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.  Isărescu i-a răspuns europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, cel care, cu câteva zile în urmă, le recomandase specialiștilor BNR să bea un ceai de tei.

Presedintele Klaus Iohannis l-a ironizat, astăzi, pe guvernatorul Bancii Naționale a României (BNR) Mugur Isarescu, care le recomandă românilor să se calmeze cu un ceai de tei când aud informații despre explozia prețurilor.

Guvernatorul BNR – Mugur Isărescu le recomandă românilor să se calmeze cu un ceai de tei când aud informații despre explozia prețurilor. Isărescu spune că mesajele publice trebuie să fie mai moderate și avertizează că „un rău nu vine niciodată singur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.