Război Ucraina. Negocieri cu rușii pentru 38 de luptători grav răniți din Azovstal – Avertisment dat presei

Vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat joi că au loc „negocieri foarte dificile” pentru evacuarea luptătorilor grav răniți din oțelăria asediată Azovstal din Mariupol în schimbul prizonierilor de război ruși.

„În numele președintelui, purtam negocieri foarte dificile privind evacuarea soldaților răniți grav din Azovstal în schimbul rușilor capturați”, a anunțat Vereșciuk.

Vicepremierul ucrainean a anunțat încă de miercuri că a făcut o ofertă Rusiei pentru un eliberarea luptătorilor răniți din Azovstal , la schimb cu prizonieri ruși capturați de forțele armate ucrainene. După ce în prima parte a zilei de joi, negocierile păreau că nu au succes, Vereșciuk a anunțat că negocierile se poartă în acest sens. 

Negocierile sunt în derulare pentru doar aproximativ 38 de luptători grav răniți.

„Să fie clar: negociem în prezent doar vreo 38 de luptători răniți grav (imobilizați la pat). Lucrăm pas cu pas. Vom evacua 38, apoi vom merge mai departe. În prezent nu sunt discuții privind schimbul a 500 sau 600 de persoane, cum au transmis unele instituții de presă”, a spus Vea.

Ea a cerut să nu se mai speculeze despre acest proces.

„Vă  implor. Este vorba despre viețile oamenilor. Abțineți-vă de la comentarii publice despre ceea ce nu știți”, a transmis Vereșciuk, joi, in conferinșa de presă, potrivit CNN.

„Din păcate, comentariile publice ale unor politicieni, jurnalişti şi personalităţi publice cu privire la conţinutul negocierilor nu numai că dezformează şi dezorientează societatea, dar dăunează şi procesului de negociere”, a avertizat Vereșciuk, notează Unian.

Potrivit relatărilor presei ucrainene și internaționale din ultimele zile, s-a anunțat că în Azovstal sunt circa 600 de militari ucraineni răniți grav.

Apărătorii din Azovstal au făcut mai multe apeluri pentru evacuarea lor și au anunțat că au rămas fără apă potabilă, fără medicamente, printre ei fiind cazuri foarte grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.