Smartwatch-urile pentru copii, vizate de hackeri

Germania a interzis ieri vanzarea dispozitivelor destinate celor mici care sunt dotate cu camere sau microfoane. In urma unor investigatii realizate de politia germana, acestia au descoperit ca un numar mare de hackeri au gasit vulnerabilitati in sistemele de operare ale acestor gadget-uri si le folosesc pentru a culege date despre copii, poze si videoclipuri cu acestia.

Desi foarte multi dintre parinti achizitioneaza astfel de dispozitive pentru a-i supraveghea pe cei mici, riscul ca intimitatea acestora sa fie violata de rauvoitori este unul din ce in ce mai mare. La fel cum parintii isi pot urmari copiii pentru a vedea exact in ce locatie se afla tot timpul si hackerii pot accesa locatia acestora, pot asculta ce vorbesc si chiar sa faca poze prin intermediul ceasurilor inteligente.

Desi datorita tuturor gadgeturilor pe care le folosim zi de zi si ale vulnerabilitatilor acestora intimitatea noastra este in continuu in pericol, trebuie sa ne luam orice fel de masuri de precautie pentru a ii apara pe cei mici de potentialii criminali care exista la ora actuala.

Statul german a interzis de asemenea si o gama intreaga de papusi inteligente care erau dotate cu un anume sistem de asistenta personala pentru cei mici, dar si un difuzor inteligent. Dupa modelul nemtesc si Franta si Belgia se pare ca vor in perioada urmatoare sa interzica astfel de produse inteligente concepute special pentru copii.

Top