SURPRIZĂ la Premiile Grammy 2022. Ce muzician are cele mai multe nominalizări

Batiste, în prezent liderul trupei emisiunii ‘’The Late Show With Stephen Colbert”, a primit 11 selecţii, în timp ce Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R., au primit câte opt, iar Billie Eilish şi Olivia Rodrigo, câte şapte.

Nominalizările au fost anunţate în direct, online, de Harvey Mason Jr., CEO-ul Recording Academy şi mai mulţi artişti invitaţi, între care BTS şi Billie Eilish.

Academia a eliminat recent comitetele ”secrete” de selecţie, alcătuite din artişti, creatori şi experţi din industrie.

Acum, nominalizările finale au fost alese de organismul de vot extins al Grammy. Schimbarea a fost făcută după controversatele alegeri din 2020, când The Weeknd, care a avut cel mai de succes album al anului şi ‘’Blinding Lights” cel mai de succes single de după 2000, nu a primit nicio nominalizare.

Anul acesta, The Weeknd a decis, iar ulterior Taylor Swift să nu îşi înscrie muzica la premiile Grammy 2022.

Pentru a 64-a ediţie, perioada de eligibilitate a fost de 13 luni (1 septembrie 2020 – 30 septembrie 2021), în urma întârzierilor provocate de pandemie.  În plus, a fost extins numărul de nominalizări la câteva categorii, de la 8 la 10.

Pentru nominalizările la cele 86 de categorii au fost înregistrate de această dată 22.000 de înscrieri.

Din cauza pandemiei, ceremonia din 2021, găzduită de Trevor Noah, a avut loc în format virtual. Cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy va avea loc pe 31 ianuarie, la Los Angeles, în format fizic.

Recording Academy nu va prezenta anul acesta două programe pentru trofee onorifice – Grammy Hall of Fame şi Special Merit Awards.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *