Tururile de ciclism amator in Bucuresti

In ultimii ani numarul de ciclisti care pedaleaza in Bucuresti s-a imbogatit dramatic! Desi orasul nu este foarte bike friendly, multi dintre biciclistii din Capitala afirma ca aprecieaza faptul ca soferii au devenit mai disciplinati cu ei in trafic.

Intr-adevar, Capitala nu ofera cele mai bune conditii pentru cei care opteaza sa faca naveta pe bicicleta de acasa la birou. Lipsa pistelor destinate exclusiv ciclistilor este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta Bucurestiul. Desi proiectele Primariei promit de foarte multi ani ca astfel de piste vor fi construite, lucrarile intarzie si sunt amanate de la an la an. Cu toate acestea, se pare ca nimic nu poate sista cresterea numarului de biciclisti in Bucuresti!

Acum ca acest sport a devenit atat de popular in randul locuitorilor din Capitala, un numar mare de organizatii non-guvernamentale care militeaza pentru drepturile ciclistilor au inceput sa organizeze tururi de ciclism prin oras. Astfel de tururi incurajeaza amatorii de ciclism sa iasa pe strazile Bucurestiului si sa il descopere intr-un mod diferit.

Ciclismul in Bucuresti a inceput sa devina din ce in ce mai popular, putem spera doar ca in sfarsit Capitala va vedea mult promisele piste de biciclete!

Top