Miscari de trupe pe coasta de est a Coreei de Nord

In urma declaratiilor facute de Ministrul de Externe coreean Ri Yong Ho statul condus de Kim Jong-Un a inceput sa isi miste trupele in estul teritoriului Coreei de Nord. Statul comunist a interpretat ca declaratii de razboi toate sanctiunile impuse de catre Organizatia Natiunilor Unite, Statele Unite, dar si injuriile publice adresate de cate presedintele SUA, Donald Trump, pe reteaua de socializare Tweeter.

Coreea de Nord a declarat ca va dobori toate bombardierele care reprezinta o amenintare pentru integritatea teritoriala a sa. Desi in aparenta, acest stat este unul mic si care nu dispune de resurse imbelsugate, Coreea de Nord reprezinta la ora actuala a patra putere militara din lume.

Cu peste 1.190.000 de infanteristi, 60.000 de vase nautice de razboi, 111.000 avioane, 5.700.000 de rezervisti si 73 de submarine si un lider tanar cu o personalitate volatila, statul nord coreean este un adevarat butoi de pulbere care poate fi detonat, aparent cu ajutorul unei simple retele de socializare.

Presedintele american Donald Trump, in ciuda insistentelor repetate ale liderilor comunitatii internationale, continua cu nonsalanta sa agraveze conflictul dand declaratii din ce in ce mai acide la adresa liderului coreean, poreclind-ul pe acesta „Little Rocket Man” (Micul Om Racheta).

Incertitudinea planeaza asupra actiunilor pe care acesti doi lideri le vor intreprinde, o incertitudine armata de bombe cu hidrogen care pot face sute de mii de victime si care pot scufunda omenirea in primul conflict nuclear deschis din istorie!

Top