Bucataria traditionala romaneasca si bucataria moderna

In ultimii ani restaurantele din tara noastra au inceput sa capete specifice din ce in ce mai diverse. Putem regasi pe intreg teritoriul Romaniei restaurante care prepara mancare dupa retete italienesti, nemtesti sau chiar si asiatice. Acestea au inceput sa devina din ce in ce mai populare datorita faptului ca ofera o alternativa culinara fata de bucataria noastra romaneasca.

Diversitatea este unul dintre aspectele societatii moderne pe care trebuie sa il imbratisam. Indiferent despre ce domeniu discutam, aceasta va fi mereu prezenta, iar faptul ca putem apropia culturi cu ajutorul bucatariei este o adevarata minune a timpurilor noastre. Cu toate acestea, intr-o mare de restaurante cu specific strain, nu trebuie sa uitam de faptul ca si tara noastra are retete traditionale cu adevarat speciale! Preparate care insumeaza spiritul romanesc si care au fost prezente pe teritoriul statului nostru de dinainte ca cele trei principate sa se uneasca intr-unul singur.

Bucataria traditionala romaneasca nu poate fi insumata intr-un singur preparat. Diversitatea acesteia este in sine unul dintre cele mai minunate aspecte pe care aceasta le are. Daca cautam o carte care sa contina retete traditionale romanesti, vom descoperi preparate de care mai mult ca sigur am uitat ca exista in bucataria noastra, dar pe care le regasim si in alte bucatarii din lume.

Nu trebuie sa uitam nici de tehnicile de preparare si de regulile traditionale din bucataria romaneasca. Anumite procedee care dau un gust specific preparatelor din bucataria traditionala romaneasca. Dupa aceste retete traditionale, restaurantul Bucataria Bunicii prepara mancarea pe care o ofera. Noi incercam sa reinviem bucataria traditionala venind cu o alternativa la tot ceea ce se afla in momentul curent pe piata romaneasca.

Produsele pe care le folosim atunci cand urmam orice reteta clasica romaneasca sunt exact ceea ce ar fi ales si bucatarul original sa foloseasca. Legumele, fructele si carnea sunt de cea mai buna calitate si provin direct de la producatori din mediul rural. Urmarim ca aceste produse sa nu contina niciun fel de alte substante decat cele naturale, iar prepararea lor se face cu atentie, grija si iubire.

Bucataria traditionala romaneasca merita explorata, la fel ca si cea straina. In aceasta era a informatiei  nu trebuie sa uitam sau sa neglijam aspectele culturale, culinare si istorice ale tarii noastre. Toate acestea au dat nastere societatii in care traim si au modelat tara noastra de-a lungul timpului!

scroll to top