Atentate cu bomba la Bruxelles

Trei atentate teroriste au avut loc astazi dimineata la Bruxelles. Cel putin 34 persoane au fost ucise si peste 135 de persoane au fost ranite in trei explozii: doua produse astazi in aeroportul Zaventem din Bruxelles cu putin inainte de ora locala 08.00, si una in statia de metrou Maelbeek, aproape de cartierul institutiilor europene putin dupa ora locala 08.00. Prima explozie s-a produs in zona de „Plecari” a aeroportului in timp ce a doua explozie s-a produs in zona de „Sosiri” a aeroportului. O parte din plafonul cladirii s-a prabusit in urma exploziilor foarte puternice. Politistii au descoperit la orele 10.30 o a treia incarcatura exploziva. Atentatele au fost revendicate de catre gruparea terorista ISIS.

Cea de-a treia explozie s-a produs in statia de metrou Maelbeek din Bruxelles la scurt timp dupa cele doua explozii din aeroport. Cel putin 10 persoane sunt confirmate ca si decedate si alte minim 30 de persoane sunt grav ranite. Statiile de metrou Arts Loi, Schuman, Central Station au fost evacuate de urgenta. Bilantul provizoriu de pana acum ridica numarul persoanelor decedate la 23 si a celor ranite la peste 65 in urma acestor atentate.

Transportul in comun a fost sistat: autobuzele, troleibuzele, tramvaiele si metroul nu mai circula in Bruxelles dupa seria de explozii de la aeroportul Zaventem si din cel putin o statie de metrou, informeaza Reuters, citand un oficial belgian. Deasemenea Belgia a instituit alerta terorista de nivel 4 (cea mai mare stare de alerta) pe tot teritoriul sau.

Update: toate institutiile din Bruxelles au fost inchise, deasemenea granita Frantei cu Belgia a fost inchisa, iar gara din Anvers a fost evacuata in totalitate. Premierul belgian si mai multi membrii ai cabinetului de la Bruxelles au fost dusi intr-un loc sigur. Bilantul oficial al tragediei este in crestere, 34 de persoane fiind declarate moarte si 136 de persoane ranite. Oficialii belgieni roaga oamenii sa doneze sange pentru victimele atacurilor.

Top