Case de vanzare in Ungaria

Portalul agentiilor imobiliare din Ungaria va pune la dispozitie cele mai noi oferte de case de vanzare in Ungaria, la care se adauga cateva informatii utile pentru cei ce doresc sa cumpere o casa in tara vecina. In primul rand ar trebui sa stiti ca tranzactiile imobiliare din Ungaria se fac prin intermediul unui avocat, nu prin notar.

Taxa avocatului este undeva in jurul a 200 de euro, dar spre deosebire de tranzactiile imobiliare din Romania, in Ungaria avocatul chiar munceste, intocmind toate actele necesare contractului de vanzare-cumparare. Pentru a achizitiona o casa in Ungaria va trebui sa platiti un impozit, taxa in valoeare de 2% din valoarea tranzactiei in cazul in care casa costa maxim 15.000 de euro sau de 4% daca depaseste aceasta suma.

Cu aceste sume ati scapat de orice alta taxa, singura taxa este cea pe care o platiti la primaria localitatii unde ati cumparat imobilul fiind cea pe teren, in suma medie de 4000 de forinti, adica undeva 13 euro pe an. Taxa pentru gunoi este si ea obligatorie daca locuiti mai mult de trei luni in casa cumparta, daca este unade vacanta si nu locuiti acolo, nu aveti nimic de plata.

Asa cum spuneam, singura munca pe care o veti depune dupa ce ati ales acasa pe care doriti sa o cumparati este sa mergeti la avocat, el va face toate demersurile necesare, tu vei primi documentele acasa. Nu va luati dupa cei ce va propun sa va faca documente unguresti, ele costa cativa euro, se fac lejer printr-un singur drum in localitatea resedinta de judet. Cand auzi ca cineva vrea sa te ajute, dar costa sute de euro, fugi si nu te uita inapoi. Este o excrocherie la mijloc. Ai intrebari, nu ezita sa le pui aici!

Top