78% dintre soferi circula cu anvelope dezumflate sau uzate

Conform unui studiu realizat de Bridgestone, cel mai mare producator de anvelope din lume, un procent de 78% dintre masini au cauciucurile uzate sau dezumflate peste limita legala. Acest studiu a fost realizat pe baza a peste 28.000 de verificari gratuite ale sigurantei anvelopelor, fiind a 8-a oara consecutiv cand compania efectueaza o astfel de cercetare. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat s-a observat o crestere de 25% a cazurilor acest gen fata de anul trecut.

Cauzele probabile ale acestei cresteri semnificative sunt reprezentate in primul rand de scaderea nivelului de trai in urma crizei economice, de cresterea pretului la carburant, dar si de neglijenta sau nepasarea soferilor.

Conform Best Tires, unul dintre principalii jucatori de pe piata de anvelope auto si jante din Romania, acelasi fenomen este intalnit si in randul soferilor romani. Compania ii avertizeaza pe acestia de pericolele la care se expun atunci cand circula cu anvelope care prezinta un grad mare de uzura, dintre care putem aminti reducerea stabilitatii si controlului automobilului, precum si cresterea distantelor de franare.

In timp ce soferii neglijenti indica banii drept principalul obstacol care ii impedica sa-si schimbe la timp cauciucurile, in mod ironic, intretinerea necorespunzatoare a acestora duce la costuri mult mai mari pe termen lung. In primul rand, totalitatea cauciucurilor a caror presiune este anormala se uzeaza extrem de repede si provoaca irosirea a 3,9 miliarde de litri de carburant, acestea din urma generand la randul lor 9,2 milioane de tone de emisii de CO2 inutile pe an.

Tot Best Tires subliniaza faptul ca tentatia soferilor romani de a cumpara anvelope ieftine sau second-hand de la furnizori care nu inspira incredere poate fi o alegere care sa atraga cu sine costuri mult mai mari decat economiile facute pe termen scurt. Din cauza unor cauciucuri de calitate indoielnica se pot produce accidente cu vatamari corporale si pagube materiale importante care trebuiesc evitate cu absolut orice pret.

Compania le recomanda soferilor sa-si verifice cauciucurile in mod regulat, sa aiba grija ca presiunea acestora sa fie corecta si sa inlocuiasca anvelopele uzate la timp cu altele noi.

Informatii si contact

Nume: Best Tires

Localitate: Bucuresti

Adresa: Bd. Iuliu Maniu nr. 203

Telefon: 0723.307.954

Site: www.best-tires.ro

Top