Comunicate diaspora

Drumul meu prin Europa a inceput in anul 2000 si inca nu s-a terminat, de aceea pot afirma ca sunt in masura sa spun cu mana pe inima ca mai este de munca mult pana cand Diaspora Romana va fi cel putin la fel de unita ca cea ruseasca sau chiar chinezeasca. De aceea, portalul Comunicate.info va sta mereu la dispozitia romanilor din diaspora, pentru a face cunoascuta activitatea lor.

Pe facebook sunt zeci de pagini, grupuri legate de diaspora, din Franta, Germania, Italia sau chiar Suedia si Norvegia. Sunt si forumuri cate vrei, parca fiecare al 10-lea roman a facut un forum, unde spera sa-i adune pe colegii sai. Dar nu gasesti nicaieri un loc unde cu adevarat sa fie cateva mii de romani activi.

Imi aduc aminte de forumul Romania-Israel, unde am stat de vorba cativa ani cu prieteni din Tel Aviv sau Haifa. Astazi, dupa 8 ani daca mai gasesti doi trei care scriu pe forum, e bine. Asa ca am decis sa le dam si aici un spatiu separat, unde sa poata anunta oficial ce pagini, site-uri si forumuri au mai deschis. Organizatiile oficiale sau semi-oficiale sunt si ele binevenite, scopul fiind informarea si nu reclama.

La fel de placut imi aduc aminte de bunul meu prieten Florin de pe Italia-Romania, alt forum care acum cativa ani era plin de romani dispusi sa discute, sa-si faca prieteni si chiar s-au organizat cateva intalniri offline interesante. Astazi este la fel de tacut ca si forumul celor din Israel. Sau pate un pic mai activ, dar oricum, departe de ce a fost el odata.

Nu cred ca socializarea pe facebook rezolva problemele, mai ales ca pana acum, cautarea unei informatii pe site-ul de socializare este nu dificila, ci imposibila. Prin urmare, posteaza ce informatii crezi tu ca vor fi de folos site-ului tau, paginii de facebook sau grupului din care faci parte. Cateva informatii legate de ce gasesti acolo, ce se poate si ce nu, cu siguranta ca vor reusi sa adune din ce in ce mai multa lume!

Top